Du er her:      Home > Om Studiet > Semestre
Semestrene

Uddannelsen i INDEKLIMA & ENERGI varer 3-5 år svarende til 6-10 semestre afhængigt af, om du vælger at blive diplom- eller civilingeniør. Ved afslutningen af hvert semester skal du aflevere et projekt, der reflekterer undervisningen for semestret. Eksempler på disse projekter kan ses under navigationspunktet "Projekteksempler".


1. - 2. Semester - Basisuddannelsen
Basisuddannelsen dækker de to første semestre. På basis- uddannelsen lærer du at arbejde projektorganiseret, du lærer at opstille og nå mål for projektarbejdet, og du lærer, hvordan man systematisk analyserer og løser problemer. Desuden får du mulighed for at beskæftige dig med et emne inden for bygningsområdet, der særligt interesserer dig.


3. - 6. Semester
3. - 6. semester er en grunduddannelse med et fællesforløb for Byggeri & Anlæg. På de enkelte semestre kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne bygningen og dens klimatekniske installationer samt projektering og udførelse af installationer. Inden for disse temaer beskæftiger du dig med bygningens varmetab og energiforbrug samt installationer til vand, varme og ventilation.


Diplomingeniør
Hvis du vil være diplomingeniør med bygningsinstallationer som speciale, skriver du dit diplomingeniørafgangsprojekt på 7. semester. Projektet udføres i samarbejde med en virksomhed og skal kunne relateres til bygningens installationer eller energiforbrug.


Civilingeniør
Hvis du vil være civilingeniør med speciale i INDEKLIMA & ENERGI, fortsætter du efter 6. semester på overbygningen, som er beskrevet nedenfor. På 8-10. semester foregår en del af undervisningen på engelsk, idet uddannelsen samtidig fungerer som del af en international master uddannelse.


7. Semester
På 7 semester lærer du at bestemme energiomsætningen i en bygning med klimaanlæg, hvor meget varierende driftsbetingelser gør beregningerne komplicerede. Det er derfor nødvendigt at opstille modeller og lave computersimuleringer af temperaturforhold og varmestrømme i bygningen. Modellerne opbygges og eftervises i laboratoriet.


8. Semester
8. semester omfatter integreret design af bygningen og dens klimatekniske installationer. Du kommer til at arbejde med bygninger, der udnytter de naturlige muligheder for passiv solenergi, dagslys og naturlig ventilation. Der bliver desuden undervist i beregning af usikkerhed og følsomhedsanalyse i forbindelse med klimateknisk modellering.


9. Semester
Temaet for 9. semester er luftfordeling og forureningstransport i bygninger. Du kommer til at beskæftige dig med computersimulering og måling af ventilation, temperatur- og forureningsfordeling i bygninger. I projektet kommer du f.eks. til at arbejde med en vurdering af ventilationens betydning for arbejdsmiljøet og for personers opfattelse af træk og luftkvalitet.


10. Semester
På 10. semester skriver du dit Civilingeniørafgangsprojekt. Semestret er kursusfrit, så der er god tid til at gå i dybden med et emne, der interesserer dig. Afgangsprojektet kan oftest knyttes til igangværende forskning på universitetet eller foregå i samarbejde med en privat virksomhed. Det er muligt at påbegynde afgangsprojektet på 9. semester og bruge et helt år på det.


Det er i disse bygninger på Badehusvej, at undervisningen og gruppearbejdet på Basisuddannelsen foregår. Fra 3. semester foregår al undervisning i bygningerne på Sohngårdsholmsvej, hvor Instituttet for Bygningsteknik og Institut for Vand, Jord og Miljøteknik holder til. På 8. semester har en gruppe studerende arbejdet med at forbedre indeklimaet for Kvarterhuset i Kolding. I projektet på 9. semester er nøgleordene luftfordeling og forureningstransport i bygningen. Luftbevægelser undersøges på flere niveauer, hvor der indgår både numeriske strømningsmodeller og fysiske målinger. I projektet indgår en vurdering af fx luftbevægelsernes betydning for arbejdsmiljø og for hvordan personer vil opfatte træk og luftkvalitet. Eksempler på projekter kan være ventilationsforhold på en operationsstue, simulering af røgudvikling ved brand i et scenetårn eller termisk komfort og luftbevægelsen i en koncertsal.
 
Go to Top of Page
Copyright © 2008 | Bliv ingeniør i INDEKLIMA & ENERGI | studievejledning@byggeri.aau.dk